BLOG

 • Första utställningen!

  Idag åkte vi på Mollys första utställningen. Även Linnéas, dock har hon en gång i sitt liv varit på en innan. Men då låg hon i min mage 😉 Vi tog in och bodde i stuga natten innan. Urmysigt hade vi !

  Vi fick en italiensk domare. Molly tyckte det var lite läskigt men skötte sig fint på domarbordet. Hon fick en fin bedömning med fina lovord om framtiden.

  Bästa myset !
 • S*Glorfindel’s

  IC S*Zygot’s Di-Lana ”Disa”

  Efter flera år med två hanar och harvat runt med dem på utställning. Kände jag att det var dax att våga ta steget att köpa en hona.

  Första honan jag köpte in var DK* Europa’s Thyra Danebod hon var av färgen svartsmoke. Hon fick totalt 2 kullar men ingen av hennes avkommor gick vidare i avel. Första kullen sålde jag alla till sällskap. Och kull nummer två sålde jag en till avel men den fick inget i sin tur.

  Hona två var S*Zygot’s Di-Lana en svartsilvertabby med vitt. Otroligt snäll och lättsam hona som älskade att visa upp sig. Blev två kullar på henne, varav jag behöll en hona S*Glorfindel’s Miss Belinda.

  Tyvärr drabbades vi av en elakartad parasit 2011, vid namn tricomonas foetus. En väldigt ovanlig parasit som gör att katter får kronisk diarré, och inget botemedel fanns att ge dem. Det hela resulterade till att vi fick avliva Belinda ”Bibbi” med hennes 5 kattungar. Jag tog detta väldigt hårt. Även våra 3 andra katter bärde på parasiten. De visade inga symtom men de kunde ge den vidare. Jag beslutade att lägga ner hela min uppfödning och mina framtidsplaner krossades. Jag tog beslutet att kastrera alla och låta dem gå kvar hemma oss tills de av ålderdom vandrade över. Jag trodde aldrig att jag nu 2022 skulle våga mig in i denna värld igen. Men livet med norska skogkatter är fascinerande. Det jag älskar är deras utseende och temperament.

  SC S*Glorfindel’s Starstruck var bror med min hona Belinda. Starstruck har bott hos Ulrika med familj. Och hon har låtit han bli pappa till några kullar. Så när jag letade ny hona hade jag stora förhoppningar att få med honom i stamtavlan. Så han är nu morfar till min nya hona
  S*Utblicken’s Molly.
  Det ska bli så otroligt spännande att följa med på hennes resa ❤️

 • Ovillkorlig kärlek !

  Jag älskar katter!
  Deras sätt att ge kärlek går rakt in i mitt hjärta. Alla individer har sin personlighet.
  Min första skogis köpte jag 2004, en hane som jag kallade Casper.
  Med honom besökte jag min första kattutställning.
  Kommer aldrig glömma den utställningen.
  Det gick fruktansvärt dåligt 😂
  Han var placerad i fel färg grupp och han höll inte hög skogis standard.
  Självklart blev jag ledsen och besviken, för mig var han ju fantastiskt fin.
  Men samtidigt gav det mig bloda tand.
  Jag ville lära mig allt !
  Hur skulle en norsk skogkatt se ut för att klassas att ha rätt standard.
  Jag läste på och började plugga stamtavlor. Satt och lyssnade på domarna vad de sa om katterna som de fick till sig på bordet.
  Började gå assistent för att själv lära mig känna på hur en skogis skulle kännas att hålla i. Otroligt stor skillnad på att en katt ser grov ut men inte har tyngden i kroppen.
  Jag var helt enkelt helt fast och jag älskade nörda in mig på allt.
  Till slut hittade jag mig min nya hane S*Syrenbacken’s Kool Kazzady.
  En blå tigrerad hane med kraftig benstomme och fantastiskt temperament.
  Han älskade visa upp sig och det var galet roligt att åka runt och visa upp honom.
  Tyvärr fick han aldrig någon kull efter sig då han inte kunde låta bli att strila.
  På den tiden fanns det inte möjlighet med tillfällig kastrering.
  Hittade en gammal bild tyvärr lite pixlig.
  En bild på Lucas som jag kallade honom och min första hona som jag köpte in från en uppfödare i Danmark DK*Europa’s Thyra Danebod.
  Mer om henne sen ❤️
 • Äntligen!

  Äntligen är vår nya hemsida lanserad.

  Här får ni följa med på våra djurs upptåg. Douglas jaktsäsong är för en stund sen slut. Nu blir det grundträning och lydnad fram till oktober. Matte har köpt ett löpar koppel, så vi båda kan börja komma igång med motionen här under våren.

  Molly växer så det knakar. Dock lite på olika håll nu. En typisk tonårskropp. Anmält henne nu till två utställningar som äger rum i Maj månad. Ska bli galet kul och träffa gamla vänner och nörda igen. Först ut ska matte på en kurs med Hanna Jensen – i huvudet på en domare. Ska bli spännande och höra vilka förändringar som blivit med åren när det gäller rastandarden.
 • Aspö hundträning

  Vi anmälde oss ganska snabbt till en valpkurs med Douglas. Tyvärr blev den inställd pga. pandemin. Det fick istället bli två lydnadskursen när han hade blivit lite äldre.
  Robin är uppväxt med drevrar men aldrig haft en egen jakthund. Marina har aldrig tidigare levt med hund så att det kändes självklart att få lite stöd, hjälp och vägledning.
  Aspö hundträning erbjuder olika kurser efter vad man har för behov. Utbildningarna är inriktad på jakthundar.
  Elin och Fredrik som höll i kursen var pedagogiska och gav oss snabbt verktyg för att veta hur vi skulle kommunicera med Douglas.
  Douglas har ett högt tempo, han vill gärna jobba men blir lätt distraherad av andra hundar och framförallt tjejer 😉
  Men med hård träning både på kursen och i vardagen så har vi smått börjat hittat vårt sätt att jobba ihop.
  Målet för oss med kursen var att han skulle kunna gå ok i kopplet utan att dra och komma på kommando när han är lös i skogen.
  Och det känns verkligen som vi har kommit super långt med dessa mål.
  Man får inte lika ofta påminna honom när man är ute och går och de senaste släppen i skogen har kommit tillbaka på inkallningen utan problem.

 • Molly

  För några dagar sedan fick barnen veta att de skulle få en ny familjemedlem.
  Molly är en norsk skogkatt och kommer från en uppfödare som heter S*Utblicken´s.
  Hon är just nu 6 veckor och kommer flytta till oss i början av januari.
  Molly är en så kallad hjärtekatt i många olika anseenden.
  För barnen blir detta en perfekt sysselsättning när livet är lite extra tufft runt omkring dem.
  Marina får berätta i ett längre inlägg varför hon är extra speciell för just henne.
  Men en sak som är säker är att vi alla längtar väldigt mycket efter henne !