S*Glorfindel’s

IC S*Zygot’s Di-Lana ”Disa”

Efter flera år med två hanar och harvat runt med dem på utställning. Kände jag att det var dax att våga ta steget att köpa en hona.

Första honan jag köpte in var DK* Europa’s Thyra Danebod hon var av färgen svartsmoke. Hon fick totalt 2 kullar men ingen av hennes avkommor gick vidare i avel. Första kullen sålde jag alla till sällskap. Och kull nummer två sålde jag en till avel men den fick inget i sin tur.

Hona två var S*Zygot’s Di-Lana en svartsilvertabby med vitt. Otroligt snäll och lättsam hona som älskade att visa upp sig. Blev två kullar på henne, varav jag behöll en hona S*Glorfindel’s Miss Belinda.

Tyvärr drabbades vi av en elakartad parasit 2011, vid namn tricomonas foetus. En väldigt ovanlig parasit som gör att katter får kronisk diarré, och inget botemedel fanns att ge dem. Det hela resulterade till att vi fick avliva Belinda ”Bibbi” med hennes 5 kattungar. Jag tog detta väldigt hårt. Även våra 3 andra katter bärde på parasiten. De visade inga symtom men de kunde ge den vidare. Jag beslutade att lägga ner hela min uppfödning och mina framtidsplaner krossades. Jag tog beslutet att kastrera alla och låta dem gå kvar hemma oss tills de av ålderdom vandrade över. Jag trodde aldrig att jag nu 2022 skulle våga mig in i denna värld igen. Men livet med norska skogkatter är fascinerande. Det jag älskar är deras utseende och temperament.

SC S*Glorfindel’s Starstruck var bror med min hona Belinda. Starstruck har bott hos Ulrika med familj. Och hon har låtit han bli pappa till några kullar. Så när jag letade ny hona hade jag stora förhoppningar att få med honom i stamtavlan. Så han är nu morfar till min nya hona
S*Utblicken’s Molly.
Det ska bli så otroligt spännande att följa med på hennes resa ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s